İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi
Eğitimi tamamlayıp Milli Eğitim Bakanlığı onaylı İşaret Dili Tercümanlığı ve Öğreticiliği sertifikasını alarak, kariyerinizde önemli bir sayfa açabilirsiniz.
Meb Onaylı Sertifika
Meb Onaylı Sertifika
Üniversite Onaylı Belge
Üniversite Onaylı Belge
2 Aylık Eğitim Süreci
2 Aylık Eğitim Süreci
Canlı Eğitim Desteği
Canlı Eğitim Desteği
Mobil, Tablet ve Pc'den Erişim
Mobil, Tablet ve Pc'den Erişim
Eğitim Süreci Boyunca Destek
Eğitim Süreci Boyunca Destek
İşaret dili tercümanları kısaca işitme engeli olan bireylerin kullandıkları işaret dilini sözlü veya yazılı olarak tercüme eden kişilere verilen isimdir.
Duygularımızı ve düşüncelerimizi dışa yansıtmak için bazı iletişim kanallarına ihtiyaç duyarız. İşitme engelli bireyler ise bu durumlarda işaret dilini kullanıp kendilerini ifade etmeye çalışırlar. Türkiye’de işitme engelliler TİD kısaltması ile de bilinen Türk İşaret Dilini kullanmaktadırlar ama işaret dili, ülkelere göre değişiklik gösterebiliyor.
İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi Neleri İçeriyor?
Tercüme etme tercümanlık bilindiği gibi iki dil arasındaki aktarımdır. İngilizce bir romanın Türkçe aktarımı gibi. İşte işaret dili tercümanları da işitme veya konuşma engellerine sahip olan bireylerin işaret diliyle söylediklerini, işaret dilini bilmeyenlere sözlü ya da yazılı olarak aktarmaktadırlar.
Bu noktada İşaret dili tercümanlarının bazı görevleri ve sorumlulukları ortaya çıkmaktadır. Öncelikler bu kişiler meslek kurallarına uygun davranmalı, Kalite yönetim sistemine uygun çalışmalı, dil ve konuşma ile alakalı bozukluğu olan, işitme ve konuşma engelli bireylerin gramer ve yazım kurallarına uygun olarak işaret dili ile iletişim kurmalarını sağlamalı, işaret dilinin dilbilgisi kurallarına göre cümle yapılarını tanıtmalı ve ona uygun kullanmalı ve bilgilerin birleştirilmesini sağlayıp işaretleri tanıtmalıdır.
3Bilgi Uzaktan Eğitim Kurumlarında vermiş olduğumuz İşaret Dili Tercümanlığı Eğitimi sonunda mesleğe ait olan alandaki temel bilgilere ve becerilere, alanın gerektirmiş olduğu temel yeterliklere sahip bir birey haline gelecek, Türk İşaret dilindeki harfleri ve işaretleri öğrenip doğru uygulama yapabilecek, Türk İşaret Dilini öğretebilecek seviyede olacak ve istendiği zaman konu ile alakalı TİD’le yorum ve tercümanlık yapabileceksiniz.
Sertifikamı Nerelerde Kullanabilirim?
İşaret Dili Tercümanlığı eğitimini bitirip MEB sınavından başarılı olursanız MEB Onaylı İşaret Dili Tercümanlığı sertifikanızı alabilirsiniz. Bu sertifika ile Halk Eğitim veya Özel Eğitim Merkezlerinde eğitmen olarak çalışabilirsiniz. Ayrıca adliyede bilirkişi, Noter vb. yerlerde yeminli tercüman olarak görev alabilirsiniz. Bazı dernek veya etkinliklerde işaret dili tercümanı olarak görev yapabilirler.
4 ay süren ve uzaktan eğitim şeklinde verdiğimiz İşaret Dili Tercümanlığı eğitimimize katılmanızı ve 3Bilgi Uzaktan Eğitim Kurumlarının kalite ve konforundan sonuna kadar yararlanmanızı bekliyoruz.
Neler Öğreneceğim
İşaret Dili Öğretmenliği yapabilecek tüm bilgi ve donanıma sahip olacaksınız
İşaret Dili ile alakalı kelime yapıları ve dilbilgisi kurallarını ileri seviyede öğreneceksiniz
Gerekli görülen yerlerde işaret dili tercümanlığı yapabilecek yeteneği elde edeceksiniz.
Kurs Bilgileri
Kontejan: Var
Eğitim Süreci: Uzaktan Eğitim
Eğitim Puanı: 100/91
Sınav Başarı Oranı: %95
- Kimlik Fotokopisi
- Diploma veya Öğrenci Belgesi
Bunlarda İlginizi Çekebilir
Temel İşaret Dili Eğitimi
Alacağınız eğitiminden sonra ülkemizde yaşamakta olan yaklaşık 3.5 milyon işitme engelli bireyle rahat bir şekilde iletişime geçebileceksiniz.
Eğitim sonunda alacağınız MEB onaylı belge ile Kamu ve Özel kurumlarda daha rahat işe yerleşebileceksiniz
Diksiyon ve Etkili Konuşma Eğitimi
TRT Seslendirme Sanatçısı Tolga BARE liderliğindeki uzman eğitmenlerimiz ile hangi meslek grubundan olursanız olun, kendinizi en doğru şekilde ifade edebilmek için karşınızdaki kişinin sözleri ile beden dilini analiz edip ne anlatmak istediğini en doğru şekilde analiz edeceksiniz.